注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Equinox's Blog.

My Naughty Corner

 
 
 

日志

 
 

一分鍾前仲在生,生命就咁脆弱?  

2008-01-07 18:43:34|  分类: 隨說 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
        今日媽媽經過下渡路,見倒一個婆婆抱住一個BB同BB嘅媽媽一齊好地地咁行糸人行道上。一部面包車突然撞上咗人行道,結果將個婆婆同個BB都卷咗入去……
        呢件事真糸觸目驚心,如果媽媽遲來幾秒鍾嘅話,卷入車底嘅可能就會糸佢……
        事發之後,BB嘅媽媽哭得好傷心。面包車佬糸爛命一條,撞死咗都抵佢死。人地有家庭,有親情,但糸就咁俾伱害死咗,佢地仲在生嘅親人會痛不欲生。伱十條命都頂唔翻人地一條命!
        糸中國,生命已經貶值……
  评论这张
 
阅读(78)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017